Batman: Noel - Çizgi Roman İnceleme

Batman: Noel - İnceleme

Batman: Noel'i aslında yılbaşından önce almıştım ama okuyup incelemesini yazmaya daha yeni fırsat buldum. Kara şövalyenin etkileyici hikayelerinden biri bu grafik roman. Tatlı bir yılbaşı hikayesi havasıyla insanın içini ısıtıyor. 

Kısaca konusundan bahsetmek gerekirse... Charles Dickens'ın Bir Noel Şarkısı (A Christmas Carol) hikayesinin Batman uyarlamasıdır. Hikayenin orjinalini bilirsiniz, yaşlı, huysuz ve cimri bir adam olan Ebenezer Scrooge, yılbaşı arifesi gecesi rüyasında sırasıyla geçmişinden, bugününden ve geleceğinden üç ruh görür. Onlarla birer yolculuğa çıkıp geçmişte nasıl biri olduğunu, şimdi ne olduğunu ve eğer değişmezse gelecekte onu neyin beklediğini görür. Hikayenin sonunda hatalarından dönüp iyi ve yardımsever bir insan olur.

İşte bu hikayede Scrooge, Batman'dir. Ben konusunu ilk okuduğumda böyle bir hikayeyi Batman'e nasıl uyarlayabileceklerini merak etmiş, çok etkili bir hikaye çıkamayabileceğini, böyle bir hikayenin Batman evreninde sırıtabileceğini düşünmüştüm. Fakat konu çok güzel işlenmiş, hikaye iyi uyarlanmış ve hiç de sırıtmamış.



Grafik roman, Lee Bermejo tarafından yazılmış ve çizilmiş. İlk kez 2 Kasım 2011'de DC Comics tarafından yayınlanmış olup, JBC yayıncılık tarafından 22 Aralık 2014'te Türkçe olarak satışa sunulmuştur. 112 sayfalık grafik romanın bence en çarpıcı özelliği çizimleri. Gerçekten şimdiye kadar gördüğüm en kaliteli çizimlere sahip. Resmen sanat eseri gibiydi diyebilirim, okurken inanılmaz keyif aldım. Renklendirme ve balonlama da epey iyiydi.




Bu grafik romanı Türkçe olarak kitabevlerinden ya da internetten satın alabilirsiniz. İşte bu da tanıtım videosu.


Not: Yalnız videoda ruhları yanlış sırayla vermişler. Geçmiş Catwoman, günümüz Superman olacak.

Yorumlar

  1. Geçtiğimiz gün elime alıp bıraktığım bir çizgi romandı. Şimdi almadığıma üzüldüm.

    YanıtlaSil
  2. Hiçbir şey için henüz geç değil Sevgili Gorath ;) GErçekten beklediğimden güzel bir hikayeydi ve sırf çizim kalitesinden ötürü inanılmaz keyifle okuyacaksın

    YanıtlaSil

Yorum Gönder