Warm Bodies (Sıcak Kalpler) - İlginç Bir Zombi Filmi

"Hâlâ ölü, ama gittikçe sıcaklaşıyor."
Fragmanını gördüğüm anda filmi seveceğimi anlamıştım zaten. Her ne kadar eleştirilecek noktaları yok diyemesem de, epey ilgi çekici bir fikre sahip Sıcak Kalpler.

Hani vampirlerin, kurtadamların insan kızlara aşık olduğu filmleri bilirsiniz. Bu filmin yapımcıları "Peki bir zombi bir insana aşık olursa ne olur acaba?" demişler ve bu eğlenceli film çıkmış ortaya.

"R" harfiyle başlıyor olması dışında kendi ismini bile hatırlayamayan, ama yavaş yavaş düşünmeye ve bazı şeyleri sorgulamaya başlamış bir zombidir R. Farklı olduğunu hisseder, bilinci vardır, hatta yan yana oturup karşılıklı uzun uzun homurdandıkları bir en yakın arkadaşı bile vardır, ama yine de beyin yiyen bir zombidir. Bir gün arkadaşlarıyla birlikte ilaç deposunu yağmalamaya gelmiş olan Julie'yi görür. İlk görüşte aşk...


Sıcak Kalpler, Teresa Palmer -Nicholas Hoult


R, Julie'yi diğer zombilerden saklayarak kendi evi olarak kullandığı uçak kabinine götürür. Kendini zorlayarak da olsa tek tük kelimeler konuşabiliyorken, Julie'nin gelişinden sonra kelime dağarcığı da genişler. Onunla zaman geçirdikçe R daha fazla insanlaşır. Dahası, onların arasındaki o özel şey, diğer zombileri de etkilemeye, onları da değiştirmeye başlamıştır artık. Fakat zombilerin daha vahşi, daha korkunç, daha gelişmiş modelleri olan "kemikliler", bu değişimden hiç hoşlanmamaktadırlar ve bunun sorumlusu olarak R ile Julie'nin peşine düşerler. Bir de gördükleri yerde zombilerin kafalarını uçurmaya hazır ve hevesli insan cephesi bu denkleme katılınca, ortaya bu eğlenceli film çıkmış.

R'yi Dev Avcısı Jack filminde oynayan Nicholas Hoult canlandırmış ve bence epey de iyi bir zombi olmuş. Julie'yi ise Teresa Palmer oynuyor. Farklı tatta bir fantastik ya da romantik komedi filmi arayanlara Sıcak Kalpler filmini tavsiye ederim. Filmin Türkçe altyazılı fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz.


Yorumlar