Az Bilinen Marvel Karakterleri: Corsair Kimdir?

Marvel'ın temel evreninde geçen tüm çizgi romanlarında, başka serilerden karakterler zaman zaman konuk oyuncu olarak görünebiliyorlar. Az bilinenlerden ve Türkçe kaynaklarda haklarında fazla bilgi bulunmayanlardan bazılarını anlatmaya karar verdim. Corsair'le başlıyorum, denk geldikçe başkaları hakkında da yazacağım.

Corsair kimdir?
Corsair kimdir?

Corsair, Marvel'ın Starjammers isimli yapımında yer alan bir uzay korsanıdır. Starjammer isimli uzay gemisinin pilotu, kendilerine Starjammers diyen, toplumdan dışlanmış ve yasalardan kaçan bir grup 'Robin Hood' felsefeli korsanın lideridir.

Asıl adı Christopher Summers olan Corsair, bir dönem X-Men'in takım liderliğini yapmış olan Scott Summers'ın (Cyclops), eski X-Men üyesi Alex Summers'ın (Havoc) ve Vulcan'ın babasıdır.

Geçmişi

Christopher Summers, Amerikan Hava Kuvvetlerinde görevli bir subaydır. Günün birinde yanına karısı Katherine, ve oğulları Scott ile Alex'i de alarak çıktığı bir uçak gezisinde, bilinen uzayın en büyük imparatorluklarından olan ve çeşitli Marvel hikayelerinde de sık sık beliren Shi'ar İmparatorluğuna ait izci gemilerinin saldırısına uğrar.

Uçak hasar alır, fakat yalnızca tek bir paraşüt vardır. Katherine paraşütü Scott'a giydirir, kardeşini kucağına verir ve onu sıkıca tutmasını tembihleyerek oğullarını uçaktan atar. (Scott'ın ışınları üzerinde kontrol sağlayamamasına bir dönem bu olay esnada yaşadığı korku ve travma açıklama olarak gösterilmiştir).

Daha sonra Shi'ar gemisi, Christopher ve Katherine'i yakalayarak ele geçirir. İkisini birbirlerinden ayırır, Christopher'ı hapse atarlar. Kaçmanın bir yolunu bulur ve karısının öldürülmüş olduğunu düşünerek deli imparator D'ken'i öldürmek için saraya sızar. Orada, imparatoru karısına tecavüz etmek üzereyken yakalar, fakat Christopher bir şey yapamadan Shi'ar muhafızları yetişir. D'ken, keyfini bozduğu gerekçesiyle Katherine'i kocasının gözlerinin önünde öldürür. Bu olay Christopher'ın karakterini değiştiren olaydır.

Starjammers

Starjammers Takımı
Daha sonra Christopher köle çukurlarına gönderilir ve burada Starjammers'ın diğer üyelerini oluşturacak çeşitli uzaylı ırklardan mahkumlarla tanışır. Bunlar Ch'od, daha sonradan Christopher'ın sevgilisi olacak olan Hepzibah, şövalyemsi konuşmasıyla her ne kadar anlaşılması güç olsa da benim favorim Raza ve uzaylı evcil hayvan Cr'ree'dir. Birlikte köle çukurlarından kaçarlar, Starjammer adını verecekleri bir uzay aracı kaçırırlar ve Christopher, Corsair ismini alarak bir uzay korsanı olarak günlerine başlar.

Starjammerlar sık sık imparatorlukla karşı karşıya gelir. Haksızlıklara karşı mücadele eden, güçsüze yardım eden, bir nevi adalet savaşçısı olurlar. Fakat sık sık işlerini bozdukları için imparatorluk tarafından aranan suçlular olarak ilan edilmişlerdir. 

Starjammers'ın Yayın Süreci

Dave Cockrum tarafından yaratılan Starjammers, uzun süre Marvel'ın masasına ulaşmak için fırsat beklemiş. Daha sonra Cockrum, projesini X-Men'in sevilen yazarı Chris Claremont'a göstermiş. Claremont, Corsair'i ve Starjammers'ı Phoenix Saga olarak adlandırılan ve Jean Grey'in Phoenix'e dönüşümünü ve ölümünü anlatan hikayeye dahil etmekle kalmamış, Starjammers'ın sık sık X-Men'de konuk olmasına olanak sağlamak için Corsair'in Scott'ın babası olduğu ayrıntısını da eklemiş.

Uncanny X-Men #104
Corsair ve Starjammers ilk olarak klasik X-Men serisinin #104'üncü sayısında yer alıyor. X-Men'e yardım ederek deli imparator D'ken'i indirip yerine tahtın gerçek varisi imparatoriçe Lilandra'nın gelmesine yardımcı oluyorlar. Daha sonra X-Men'in iğrenç bir uzaylı dev böcek sürüsü olan Brood ile mücadelelerinde yer alıyorlar ve daha pek çok kez yolları kesişmeye devam ediyor. Fakat karakterlerin kendilerine ait bir çizgi roman serisine sahip olmaları 1990'lara kadar mümkün olmuyor, onlar da ancak 6 sayı kadar sürüyor. Yine de 2000'li yıllardan zaman zaman 4-5 sayılık bölümleri yayınlanmış ve bu bölümlerde Starjammers'ın başını Corsair'in oğlu Havoc çekiyor.

İlgili makaleler:

Lilandra Kimdir?
Jean Grey'in Kara Phoenix'e Dönüşümü
Jean Grey'in Dirilişi
X-Men: Geçmiş Günler Gelecek - Çizgi roman inceleme

Yorumlar