Forge Kimdir?


Gerçek ismi henüz açıklanmamış olan Forge, Cheyenne yerlilerine mensup bir Kızılderilidir. Chris Claremont tarafından yaratılmış olup ilk kez Uncanny X-men #184'te ortaya çıkmıştır. Asıl süper gücü bir şeyler icat etmek olan Forge aynı zamanda süper zeki ve mükemmel bir silah ustasıdır. Ayrıca fazla kullanmak istemese de şaman atalarından kalma mistik büyü güçleri de vardır.


Özgeçmişi


Forge gençliğinde orduya yazılır ve Vietnam'da savaşır. Silah arkadaşlarının ölümüyle kendini kaybedip, onların bedenlerini henüz yeni terk etmiş ruhlarını kurban ederek korkunç bir ayin başlatır ve Limbo'ya büyük bir geçit açar. Düşman askerlerini katleder, fakat yaptığı şeyin korkunçluğunu çok geç fark eder. Geçidi kapatamayacağını anlayınca bulunduğu bölgeye bombalama saldırısı talep eder. Saldırının ardından geçit kapanır, fakat Forge'un da sağ eli ve ayağı patlamada parçalanır.

Daha sonra kendine biyonik kol ve bacak icat eder. Tony Stark Amerikan hükümeti için silah yapmayı bıraktıktan sonra Forge'u işe alırlar. Aldığı ilk sipariş, aslında bir uzaylı ırka karşı kullanılacak olan güç nötrleyicidir. Fakat Henry Gyrich ve Valerie Cooper bu silahı onun itirazlarına rağmen, sözde bir S.H.I.E.L.D ajanını öldürmüş olmakla suçlanan Rogue'un üzerinde kullanmaya karar verirler. O esnada araya giren Storm'u vurur, uzunca bir süre mutant güçlerini kaybetmesine sebep olurlar.

Storm'u nehirden kurtarır ve iyileşmesi için evine götürür. Bir yandan korkunç bir vicdan azabı duyarken bir yandan Storm'la aşk yaşamaya başlarlar. Elbette Storm güçlerini kaybetmesine sebep olan silahı Forge'un yaptığını öğrenince bağrına taş basıp onu terk eder.

Forge ve Storm


The Fall of Mutants

Uzunca bir süre sonra Storm gururunu kenara bırakıp güçlerini yeniden kazanmasının bir yolunu bulması umuduyla Forge'un evine gider. Orada Forge'un şaman atası Naze'in kılığına girmiş olan Adversary isimli iblis tarafından kandırılır. Adversary,  yıllar önce Vietnam'da Forge'un açtığı geçitten gelmiştir ve daha fazla iblis getirtmek için bir başka geçidi kullanmak istemektedir. Fakat Forge o geçidi kapatmak için şaman güçlerini kullanarak bir ayin başlatmıştır. Adversary,  Storm'u Forge'un aslında Forge kılığına girmiş Adversary olduğunu söyleyerek kandırır ve onu bıçaklamasını sağlar. İkisi zamanın farklı hızda aktığı bir başka evrene gider ve belirsiz bir zaman boyunca orada kalırlar. Bir yandan aşklarını tazelerken bir yandan da Forge'un onları dünyaya geri getirmesinin ve Storm'un güçlerini geri vermesinin yolunu bulmasını beklerler.

İkisi dünyaya geri geldiklerinde Adversary ile mücadele etmekte olan X-Men'e katılırlar. Adversary'yi gönderip geçidi kapatacak büyüyü yapması için Forge'a dokuz gönüllü ruh gerekir ve sekiz X-Men ile Madelyne Pryor gönüllü olurlar. O esnada yanlarında olan bir kameraman her şeyi canlı olarak dünyaya aktarırken dokuz X-Men tüm dünyanın gözleri önünde ölürler. Bundan sonra Roma tarafından diriltilecek ve Siege Perilous olayına kadar Avustralya'da kalacaklardır.

Forge daha sonra Storm'un yaşadığına dair bir rüya görür ve Banshee'yle birlikte X-Men'i aramaya çıkar. X-Tinction Agenda ve Muir Adası hikayelerinde önemli rolü olur. Tüm X-Men takımı yeniden bir araya geldinde Storm'un Altın Takım'ında görev alır. Malikanenin bütün teknolojisini yeniler ve en üst düzeye çıkarır. Storm'un onun evlilik teklifini reddetmesiyle takımdan ayrılır.

X-Men Sonrası

Bir dönem Forge Mystique ile yakınlaşır, fakat ihanete uğrar. Daha sonra yeni X-Factor takımına dahil olur, hatta Havok'un yokluğunda takım liderliğini üstlenir. Bir süre sonra X-Factor'den de ayrılır ve zaman zaman X-Men'de yardımcı roller alır. Bazı büyük operasyonlara katılır, Mesih Kompleksi'nde yer alır. En son olarak Cable'ın yeni X-Force takımının bir mensubu olur. Bu yazının yazıldığı tarihte hâlâ hayattadır

Yorumlar