Marvel Karakterleri: Psylocke Kimdir?

Psylocke'un iki bedeni

Telepati ve telekinezi güçlerine sahip bir İngiliz güzeli Psylocke. X-Men dahil birçok Marvel takımında görev almıştır. Hatta neredeyse bütün popüler Marvel yapımlarında yer almış olsa da asla yeterince popüler olamamış ve kendini yeterince tanıtamamıştır. Fazlasıyla uzun ve karmaşık bir özgeçmişi var, ama ben sadece ilk yıllarına ve X-Men’le olan muhattabına değineceğim.


Özgeçmişi


Babası James Braddock, başka bir düzlemde yaşayan bir bilim adamıdır. İngiltere’nin süper kahramanı olacak olan çocuğu yaratması için dünyaya gönderilir. Fakat ilk çocuğu Jaime’nin hiçbir süper gücü olmaz. Daha sonra ikizler Brian ve Elizabeth doğarlar. Brian, Captain Britain olacaktır, Elizabeth (Betsy) ise bizim Psylocke.

Betsy ilk kez Captain Britain #9’da yan karakter olarak görülmüştür. Oldukça güçlü telepati yetenekleri vardır. Captain Britain’le birlikteyken kiralık katil Slaymaster’la olan bir mücadelede gözlerini kaybeder. Bir süre telepati yeteneğiyle başlarının gözlerinden görerek görme duyusunu telafi ederek yaşar. Gittiği İsviçre’de başka bir düzlemden gelen Mojo tarafından kaçırılır.
Psylocke'un ilk kostümü

 X-Men’e Katılışı


Mojo ve Spiral, Betsy’ye biyonik gözler verir ve onu çocukları kaçırmak için kullandıkları “Wildways” isimli bir televizyon dizisinin yıldızı yaparlar. Bu noktada New Mutants dahil olur. Mojo’yu yenip Psylocke’u esaretten kurtarır ve malikaneye getirirler. Psylocke burada X-Men’e katılma kararı alır.

X-Men başlangıçta hem çok iyi tanımadıklarından hem de potansiyelinden emin olamadıklarından Psylocke’u hemen aralarına almazlar. Mutant Katliamı olayında Sabretooth malikaneye saldırdığında Psylocke kendini kanıtlama fırsatı bulur. Kendini Sabretooth’a yem edip onu malikaneye getirilen yaralı Morlock’lardan uzaklaştırır. Epey zorlu bir mücadeleden sonra Wolverine yetişir. Psylocke, Mutant Katliamı olayında yaralanan Colossus, Shadowcat ve Nightcrawler yerine takıma alınan üç yeni X-Men’den biri olur.

Zırhlı kostümü
Psylocke’un biyonik gözleri aslında Mojo için kamera işlevi görmektedir. Psylocke bir noktada bunu öğrenir, ama kendine saklar. Storm’un öldüğü sanılan bir dönemde Psylocke takıma liderlik de eder. Birtakım çılgınca olaylar sonucu kendini Çin’de bulur. Burada, beyin ölümü gerçekleşmiş bir kızcağızla bedenleri ve ruhları değiştirilir. Psylocke kızın bedenine girince vücut komadan çıkar ve her ikisi de birbirlerinin anılarını ve Psylocke’un güçlerini paylaşırlar. Psylocke bir süre Lady Mandarin ismiyle ve Asyalı bir bedenle yaşar.


Psylocke’un maceraları uzun yıllar boyunca devam eder. X-Men ikiye ayrıldığında Cyclops’un takımında yer alır. Daha sonra Exile, X-Force gibi çeşitli takımlarda da görev yapar, ama sonunda X-Men’e geri döner. Bir dönem mankenlik yapar. İleriki yıllarda güçlerini öyle ilerletir ki, bıçak, kılıç gibi çeşitli silahlar oluşturabilmeye başlar.

Yorumlar