Marvel Karakterleri: Longshot Kimdir?

Gerçek Adı: Bilinmiyor

Takma İsmi: Longshot

Süper Güçleri: Şans, olağanüstü çeviklik ve hız, çekicilik, imge gücü.

İlk Ortaya Çıktığı Seri/Bölüm: Longshot #1

Longshot, ilk olarak kendi ismini taşıyan seride ortaya çıkmış, Ann Nocenti tarafından yaratılmış, Art Adams tarafından çizilmiştir. Exiles, New Excalibur, X-Factors gibi takımlarda yer almıştır, fakat en çok X-Men'le tanınır. X-Men takımında kısa bir süre görev yapmıştır ve X-Men başlıklı başka serilerde de sık sık görülür. İşte günümüzde hâlâ maceralarını sürdüren Lonshot'un özgeçmişi.

Doğumu


“Mojoverse” ya da “Mojoworld” isimli paralel evrenden gelen, genetik olarak modifiye edilmiş bir yaşam formudur Longshot. Aslında mutant değildir, kendilerine Spineless Ones diyen köle efendilerine hizmet etmesi için yaratılan yüzlercesinden biridir. Fakat Longshot’un kölelerin geri kalanından farkı, onun farkındalığı diğerlerinden daha yüksektir. Yaratıcısı bilim adamı Arize, kendi ürettiği kölelere doğaüstü güçler de eklemiştir ve Longshot’ın gücü olağanüstü şans ve çevikliktir.

Longshot, makinelerde doğmuş, yetişkin bir köle savaşçı olarak gözlerini açmış ve Mojo isimli Spineless One’a hizmet etmesi için verilmiştir. Fakat kısa sürede ayaklanmış, diğer köleleri de isyana kaldırmıştır. İsyanı bastırılmış, cezalandırmak için Longshot’ın hafızası defalarca silinmiştir, ama her seferinde Longshot isyan çıkarmaya devam etmiştir.

X-Men Dönemi


X-Men’e yine bir hafıza silinmesinden sonra dünyaya gönderildiğinde dahil olur. Kelimenin tam anlamıyla bir anda cart diye X-Men’in kucağına ışınlanmıştır. X-Men bayanları görür görmez ona vurulurlar. Hatta genel olarak her girdikleri ortamda insanlar ona aşık olurlar ve daha sonradan bunun da genetiğinden kaynaklandığı açıklanır. Colossus, Kitty ve Nightcrawler’ın ciddi şekilde yaralandığı Mutant Katliamı olayından sonra ise Longshot da takıma dahil olur. 

“Şans mı, o ne biçim süper güç ya” diye düşünüyorsanız yeniden düşünün derim. Olağanüstü çevikliği ve şansı ile hiçbir kurşun Lonshot’a isabet etmez, atlayış, zıplayış ve düşüşleri hep son derece isabetlidir. Her darbesi, her attığı bıçak hedefi bulur, ama hiçbir şey ona dokunamaz. Longshot’ın şansı birçok durumda gidişatları bile değiştirmeyi sağlar. Longshot'ın sol gözü süper güçlerini kullanırken karizmatik bir şekilde parlar.

Şansının ve olağanüstü çekiciliğinin dışında Longshot'ın anı izlerini okuyabilme gücü de vardır. Dokunduğu eşyalarında üzerinde iz bırakmış birtakım eski anıları görebilir ve hissedebilir. Bu gücü ile X-Men'in bir oda dolusu çalıntı eşyayı eski sahiplerine ulaştırmak gibi saçma ve gereksiz bir "Yılbaşı Özel Bölümü" görevini gerçekleştirmesine yardımcı olmuştur.

Hem dünyaya yabancı olduğu için, hem de hayata doğrudan yetişkin olarak başladığı için Longshot zaman zaman uyum sağlamakta sıkıntı yaşasa da…

Longshot: "Ölü, yanmış hayvan eti ve doğmamış bebek kuşlar, mmm"
Oryantasyonunu kısa sürede tamamlar.

Longshot ve Dazzler

Son Dönem

Takımın yeni üyelerinden bir diğeri olan Dazzler’la aşk yaşarlar. İlerleyen zamanlarda Mojoworld’e yanında Dazzler’le birlikte geri döner, köleleri yeniden ayaklandırır, bu kez bağımsızlıklarını kazanmayı başarırlar. Dazzler ve Longshot uzunca bir süre Mojoworld’de mutlu yaşar, evlenirler ve Dazzler hamile kalır.

Günün birinde Dazzler dünyaya geri döner ve Mojo’nun evrene yeniden hakim olduğunu, Longshot’ın öldüğünü, bebeklerinin ise kaybolduğunu açıklar. Fakat Longshot aslında ölmemiş, her zamanki gibi bir kez daha Mojo tarafından hafızası silinmiştir. Heather Hudson’ın Exiles grubuna katılır. Daha sonra X-Factor’de bir süre görev yapar, ama sonunda Dazzler’e geri döner.

Bebeklerine ne olduğu henüz kesinleşmemiştir ama bir söylentiye göre Shatterstar onların çocuğudur.



Yorumlar