Az Bilinen Marvel Karakterleri: Lilandra Kimdir?

Lilandra Neramani
Tam Adı: Lilandra Neramani

Diğer İsimleri: Majestrix Shi’ar, Shi’ar Kraliçesi

Süper Güçleri: İnsanüstü hız, kuvvet, görüş, duyma; her türlü kılıç ve silah becerisi; düşük seviyede telepati.

İlk Ortaya Çıktığı Seri/Bölüm: Uncanny X-Men #97

Prenses Majestrix Lilandra Neramani, Shi’ar imparatorluğunun dört varisinden biri olarak doğmuş, deli imparator D’ken’i tahttan indirdikten sonra uzun süre Shi’ar imparatorluğuna hükmetmiş, bir dönem Starjammers’a katılmış ve Charles Xavier ile evlenerek onun eşi olmuştur.

Geçmişi ve İlk Kez Ortaya Çıkışı


Lilandra’nın ablası Deathbird, küçük kız kardeşleri ve annelerini öldürdükten sonra imparatorluktan sürülmüştür. Daha sonra tahta erkek kardeşi Majestor D’ken geçmiş, Lilandra da uzun süre onun İmparatorluk Muhafızlarının Başı olarak görev yapmıştır.

Daha sonra kardeşinin akıl sağlığını kaybettiğini ve içinde muazzam bir güç barındıran M’Kraan kristalini kullanarak birçok gezegeni bununla yok etmeyi planladığını öğrendiğinde (yine çok yaratıcı bir kötü adam tipi var karşımızda), bunu Shi’ar Yüce Konseyinde açıklayarak kardeşine karşı çıkar. D’ken onu tutuklatır, fakat idam ettiremeden Lilandra kaçıp dünyaya gider.

Yoldayken dünyadaki en güçlü telepat olan Charles Xavier’la telepatik bir bağ kurup ona bir dönem kabuslar görmesine ve akıl sağlığından şüphelenmesine sebep olmuş olan telepatik uyarı mesajları gönderir. Bu bağ sayesinde ikisi arasında derin bir ilişki oluşmuş, Xavier D’ken’in planlarından haberdar olmuş ve Lilandra’nın dünyaya ulaşamayıp kaçırıldığını da bu şekilde öğrenmiştir. X-Men ve Profesör Xavier Lilandra’nın peşinden gider, D’ken ve muhafızlarıyla karşılaşır, Starjammers’la da ilk olarak o zaman tanışırlar. Daha sonra Jean Grey, Phoenix’in güçlerini kullanarak M’Kraan kristalini yok eder, D’ken’i yenip komaya sokarlar.

Lilandra ve Profesör Xavier
Her ne kadar artık tahtın tek yasal varisi olsa da, imparatorluğa karşı ayaklanma başlatmış olduğundan, Shi’ar konseyi Lilandra’nın Majestrix olup olmaması konusunda ikiye bölünür ve Lilandra onların bir karara varmasını dünyada, Xavier’ın yanında beklemeye karar verir. Onunla ilişkisi derinleşir. Daha sonra Lilandra Majestrix ilan edildiğinde, bir yanlış anlaşılma sonucu X-Men takımının öldüğünü düşünen Xavier da onunla birlikte Shi’ar gezegenine gider ve bir süre orada kalır. Fakat güçleri gittikçe kontrolden çıkan Jean Grey için endişelenerek ona yardım etmek için dünyaya geri döner, X-Men’in ölmediğini öğrenir ve tekrar okulunun başına geçer. Lilandra’yla uzunca bir süre görüşmezler.

Lilandra Reed Richards'a ayar verirken
Daha sonra Lilandra, özellikle X-Men’in uzayda geçen maceralarında sık sık misafir kahraman olarak yer alır. Xavier’la evlenir. Tahtı ele geçirmeye çalışan –ve bir dönem bunu başaran- kız kardeşi Deathbird ile uğraşır, uzay medeniyetleri arası birçok husumeti çözer, savaşa katılır, hatta Fantastik Dörtlü’den Reed Richards’ın Galactus’a yardım etmek suçundan evrenlerarası mahkemede yargılanmasını organize eder. Fakat Lilandra’yı en çok sarsan olay, Xavier’la da ayrılıklarına sebep olan Cassandra Nova olayıdır (yine Chris Claremont imzası taşıyan bu hikaye daha sonra ayrıntılı bir şekilde incelenecektir).

Lilandra Neramani, Phoenix Saga, Cassandra Nova, Rise of Emperor Vulcan ve Kingbreaker gibi birçok hikayede yer aldıktan sonra, X-Men: War of Kings serisinde Darkhawk tarafından suikaste uğrayarak ölür.

Yorumlar