X-Men'in Komik Halleri

Klasik X-Men serisine en baştan başlayıp keyifle okuduğum esnada, çok sevdiğim bu mutant süper kahramanların karizmalarını sorgulamama sebep olacak birtakım talihsiz sahnelere denk geldim. Bu sahnelerden hatırlayabildiklerimi paylaşmak istedim.

1- Storm'un Vampir Hali


Bu korkunç sayıda ciddi ciddi Drakula'yla uğraştılar. Drakula'nın bir ara sokakta Storm'a saldırması (!) onu ısırması, sonra her gece gelip ondan beslenmesi ve sonunda onu gelini olarak kaçırması, bana çok tanıdık bir hikayeyi hatırlattı. Sanırım yazarlar o dönemde yaratıcılıklarını tüketmiş ve Bram Stoker'dan ilham istemişler.


2- Kitty'nin Benim Bildiğim Hiçbir Duyguyu Yansıtmayan Yüz İfadesi


Floppy disk'ler vardı, benim neslim hatırlar. Hadi floppyler kalmadı artık ama, ben flashdisklerimi bulamasam, bunun için de yeni gelen tıfıllara saysam döksem eşyalarımı alıyorlar diye, sonra da onları koyduğum yerde bulsam, "Ne şapşalım ben ya," dediğim andaki yüz ifadem; 3 kangal sucuk ve 8 porsiyon lahmacun yemiş, tiksindiğim bir şahsiyeti az sonra öpecekmişim gibi bir hal almaz herhalde diye tahmin ediyorum.

3- Wolverine'in Kılları


Daha bu sayılarda (Uncanny X-Men #137) Wolverine'in karakterini yeni yeni oturtuyorlar ve kıl miktarına bile henüz karar verememişler. İlk ortaya çıktığında biraz kısa ama gayet normal bir insan gibi görünen Wolverine'e o yabanî, koku duyusuyla falan artistlik yapan hayvansı havayı yeni vermişler ve sanki bunu vurgulamak istercesine bir ara kürk eklemeye çalışmışlar. Fakat bu kıl miktarı daha sonraki bölümlerde normal insan oranlarına inmiş, ama bunda yazarların fikirlerini değiştirmeleri mi etkili olmuş yoksa Wolverine iki issue arası ağdaya mı gitmiş bilemiyorum...

4- Colossus ve Wolverine'in Çok Özel Anları


Wolverine ve Colossus'un birlikte geliştirdikleri ve adına "Fastball" ya da bazen "Cannonball" dedikleri bu özel saldırı, dev cüsseli ve insanüstü kuvvete sahip Colossus'un, kısa boylu ve düşmanlarının cüce diye dalga geçtiği, sonra da ağızlarına pençeyi yeyip sustuğu Wolverine'i tutup fırlattığı bir aksiyon. Bir de "Fastball Special" dedikleri türü var bunun ama... Ya o el orada ne arıyor ya? Koskoca Wolverine'in karizmaya bak püüü! 

Not: Bu özel saldırı, X-Men'in üçüncü filmi X-Men: Direniş'te de aynen kullanılmış. Ama Hugh Jackman elletmemiş...



5- Angel'ın Masumiyeti


Morlock'ların lideri Calisto Angel'ı kaçırır. Ona bebek bezi benzeri bir paçavra giydirir, kollarından duvara zincirler ve uçamasın diye de kanatlarını keser. Ne demek neden? Onunla evlenmek için tabi ki!!! Başka neden olabilir ki?

Veeeeeee

6- Yakışıklı Prens'in Güzel Prensesi Kurtarışı... Pardon Yanlış Oldu:


Storm'un Angel'ı ciddi ciddi evlenmek için kaçırmış olan Calisto'yu düelloda yenmesi ve Morlock'ların lideri olduktan sonra Angel'ı kurtarışı. Hadi tamam modern çağda kadının erkeği kurtarmasında hiçbir tuhaflık yok (yaşasın feminizm :P). Ama o kucaklayış neden öyle? Hadi at kolunu omzuna yada Colossus orda çağır iki el atsın niye illa kucaklayıp götürecen çocuğu zaten yeterince travma yaşamış...

Yorumlar