Haber - Groot'un Sesi Bulunmuş

Çekimleri tamamlanmış ve Türkiye’de 1 Ağustos’ta vizyona girecek olan “Guardians of the Galaxy” (Türkçe’ye nasıl çevirecekleri henüz kesinleşmemiş) filminde Groot karakterini Vin Diesel’in seslendireceği kesinleşmiş.

Sinema sektöründe bir çizgi roman furyası almış başını gidiyor. Kurguyu düzgün yaptıkları, iyi oyuncular seçtikleri ve güzel efektler kullandıkları sürece bana göre hava hoş. Sevdiğim kahramanları dev ekranda görmekten kolay kolay bıkacağımı sanmıyorum. Filmlerin sanatsal yönlerine değil iyi vakit geçirtme özelliklerine daha fazla önem verdiğimden, henüz kötü bulduğum bir Marvel ya da DC uyarlaması görmedim.

İşin aslı, Guardians of the Galaxy ne kadar başarılı olacak merak ediyorum. Yaza damgasını vuracak ve Avengers’ın şöhretini paylaşacak bir yapım olacağı söyleniyor (o kadar iddialılar). Aynı zamanda Avengers ''ye bağlayacakları bir filmmiş. Arkasında Marvel var ve çok da sağlam bir oyuncu kadrosu kullanılmış. Şu an post-prodüksiyon aşamasında olan filmin oyuncu/seslendiren kadrosunda Vin Diesel’den başka Bradley Cooper, Zoe Saldana (Avatar), Lee Pace (Pushing Daisies, Hobbit), Djimon Hounsou (Gladyatör, Ada), John C. Reilly (Cirque du Freak: Vampire’s Assistant), Karen Gillan (Doctor Who) gibi isimler var.


Vin Diesel’in bilgisayar oyunlarında ve animasyonlarda Riddick için yaptığı seslendirmeden başka The Iron Giant (Demir Dev) çizgi filmi için yaptığı seslendirmeyi çok sevmiştim. Adamın sesi canavarımsı ya da abartılı karizmatik karakterlere yakışıyor. Fakat kendisinin aksine son derece duygusal bir adam olduğuna dair şüphelerim var.

Vin Diesel facebook hesabında birkaç günde bir Paul Walker’la birlikte çekilmiş fotoğraflarını paylaşıyor ve fotoğraflarla birlikte yazdığı şeylerden bazıları açıkçası gözlerimi doldurdu. Şimdi ünlülerin ve çok ünlülerin facebook ve twitter hesaplarını menajerleri eşliğinde reklam amaçlı kullandıklarını biliyorum, o yüzden paylaştıklarının büyük bir bölümü bu amaca hizmet ediyordur. Ama birlikte altı filmde rol aldığı biriyle insan bir noktadan sonra yakın arkadaş olur diye düşünüyorum (ki bir filmden sonra evlenenler var) ve zaten öyle oldukları da yazılıp çiziliyor. Dolayısıyla adamın Paul Walker ile ilgili yazdıklarının reklam amaçlı olmadığına ve gerçek duygularını ifade ettiğine inanmayı seçiyorum. Adamcağız, “Diğer yarımı kaybettim, kardeşimi kaybettim,” gibi ifadeler kullanıyor...

Her neyse, Guardians of the Galaxy’ye geri dönelim. Açıkçası bu seriye biraz yabancıyım, sırada okunmayı bekleyen bu kadar çizgi roman varken listemde epey aşağılarda (ama filmi çok beğenirsem biraz daha yukarılara çekebilirim). Yaptığım araştırmaya dayanarak bilgi vermek gerekirse, insan, insanımsı ve uzaylılardan oluşan, 31’inci yüzyılda geçen ve genel olarak isimden de anlaşılacağı gibi evreni çeşitli tehlikelerden koruyan bir takımla ilgili. X-Men ve Avengers çizgi romanlarında olduğu gibi bu serinin de farklı uyarlamaları ve farklı takımları var. Ama hikayenin temelini bir insan astronotun kaza sonucu uzayda yolunu kaybetmesi ve çeşitli ırklardan oluşan bir takımı bir araya getirip liderlik etmesi oluşturuyor.

Guardians of the Galaxy - Animasyon filmi gibi duruyor, ama değil.

Sinemada izleyecek olduğumuz bu versiyonundaki takım, Dan Abnett ve Andy Lanning tarafından yaratılmış. Starlord (dünyalı takım lideri, Peter Quill), Drax (tek amacı Thanos’u öldürmek olan, takımın kas gücü), Gamora (evrenin en tehlikeli kadını olarak bilinen kiralık katil), Rocket Raccoon (konuşan ve takımın silah uzmanı/stratejisti olan bir rakun) ve Groot (Yüzüklerin Efendisi’ndeki entleri andıran ağaç-adam) bu filmde izleyeceğimiz kahramanlarımız.

Kötülerimiz ise Nebula, Ronan the Accuser, The Collector, Korath ve en ağır topları Thanos. Hani Avengers filminin sonunda yazılardan sonra çıkan o son sahnede sinsi sinsi sırıtan bir arkadaş vardı ya. O işte Thanos. Marvel daha oradan vermiş Guardians of the Galaxy’nin sinyallerini.

Filmin gerçekten sıkı bir yapım olacağı ve iyi tutacağı yönünde iddialar olduğundan söz etmiştik. Yönetmen James Gunn’ın filmin çekimleri boyunca sevilen rakun karakter Rocket Raccoon’u daha iyi anlamak için evinde rakun besleyecek kadar kendini adamış olması da bu iddiaları güçlendiriyor. Yapım şimdiden benim ilgimi çekti. Merakla ve inançla bekliyorum.

Yorumlar

  1. Bu yapım gelirse ve Avengers'a sağlam bir şekilde bağlanırsa gişe rekorları kıracaktır diye düşünüyorum. Henüz gerçek bir Guardians of the Galaxy çizgi romanı okumamız olsam da kendilerine çok da yabancı değilim. Aslında çizgi roman serisi benimde listemde çok arkalarda, önlere alsam mı acaba?

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten araştırma yaptıkça benim de ilgimi çeken bir yapım. Ben karakterleri sevip sevmeyeceğime bakacağım, çizgi romana ne zaman başlayacağıma o zaman karar vereceğim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder